Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Licitația pentru procurarea energiei electrice,…

Licitația pentru procurarea energiei electrice, anulată. Directorul APP: Energocom negociază direct cu cei de la Cuciurgan

Licitația pentru procurarea energiei electrice, anunțată de compania Energocom la începutul lunii aprilie, a fost anulată.

Solicitat de Ziarul de Gardă, directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac, a declarat că compania Energocom negociază direct cu cei de la Cuciurgan.

„Noi am încercat să facem tot posibilul pentru a menține un preț cât mai jos. Asta a dus la cerința de a face negocieri directe, așa a fost împuternicit Energocom să facă – să inițieze negocieri directe și s-a ajuns la o înțelegere cu MGRES pentru luna mai și acum vom merge mai departe pentru a asigura livrări de energie electrică pentru luna iunie. Am asigurat că este un preș foarte acceptabil, fără un impact drastic pentru consumatori”, a declarat Eugeniu Cozonac pentru ZdG.

La începutul lunii aprilie, CSE anunța că, în perioada 1 mai-30 iunie, SA „Energocom” va procura cantitățile de energie electrică necesare consumatorilor finali și operatorilor de sistem, în urma organizării unei licitații, până pe data de 22 aprilie 2022.

Potrivit deciziei CSE de atunci, câștigătorul licitației urma să fie determinat în baza celui mai mic preț propus pentru energia electrică, iar în cazul existenței unui singur ofertant, prețul urma să fie stabilit prin negocieri directe.