Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   După 60 de ore de…

După 60 de ore de când a început să cadă zăpada, au fost reconectați la energia electrică ultimii consumatori afectați

Sursa: Ministerul Energiei al R. Moldova/Facebook

Ministerul Energiei informează că miercuri, la ora 13:22, au fost reconectați la rețeaua de energie electrică ultimii consumatori afectați de condițiile meteo din ultimele zile.

În total, circa 80 mii de consumatori au rǎmas fǎrǎ energie electrică în urma consecințelor provocate de ciclonul din zilele trecute, conform unui comunicat de presă emis de Minister.

Impactul cel mai mare a fost înregistrat în primele 12 ore de la declanșarea crizei, iar reconectarea completă a consumatorilor a avut loc după 60 ore, subliniază autoritățile.

„Mulțumim specialiștilor din întreprinderi pentru eforturile de a repara în termen cât mai scurt defecțiunile și colegilor din echipa Ministerului pentru implicarea în procesul de coordonare și monitorizare a proceselor”, notează sursa citată.

În dimineața zilei de miercuri, 10 ianuarie, erau parțial deconectate de la energia electrică cinci localități din raionul Rezina: Lalova, Cuizăuca, Otac, Bușăuca și Roșcani.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a actualizat marți, 9 ianuarie, informațiile privind avertizările meteorologice. Astfel, a fost emis cod galben privind scăderea temperaturii pentru 10 ianuarie.