Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Dumitru Pîntea a demisionat din…

Dumitru Pîntea a demisionat din funcția de directorul al ODA

Foto: Facebook/ODA

Dumitru Pîntea a demisionat din funcția de directorul al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, după doi ani de la numirea în funcție.

Pîntea a depus cerere de demisie din propria inițiativă, iar demisia acestuia va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024.

Conform Ministerului, până la organizarea unui concurs și finalizarea procedurii pentru ocuparea funcțieii de director, interimatul funcției de director va fi asigurat de Gheorghe Iudin, director adjunct al ODA.

Reprezentanții Ministerului susțin că în cei 2 ani de activitate ODA a revizuit toate programele de suport antreprenorial, a lansat programe noi și a extins grupul de beneficiari eligibili. Au fost lansate programe de grant care urmăresc susținerea afacerilor pe întreaga lor perioadă de activitate, de la lansare până la internaționalizare. Mecanismul de implementare a programelor de grant a fost îmbunătățit pentru a preveni riscurile de neperformanță a proiectelor investiționale.