Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Tarifele pentru energia termică…

DOC Tarifele pentru energia termică și energia electrică livrată de Termoelectrica și CET-Nord ar urma să fie micșorate. ANRE va examina marți ajustarea prețurilor

Colaj ZdG

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru marți, 27 iunie, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia va fi examinat și supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind ajustarea extraordinară a prețului la energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica”. În agenda ședinței este inclus și proiectul de hotărâre privind prețul la energia electrică produsă și tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „CET-Nord”.

Astfel, potrivit documentului publicat de ANRE, ar urma să fie aprobat prețul pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare ale S.A. „Termoelectrica” în mărime de 3,64 lei/kWh (fără TVA), cu 29 de bani mai mic decât prețul în vigoare de la începutul lunii martie – 3,93 lei kWh (fără TVA).

Totodată, tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica” ar urma să fie aprobat în mărime de 2 873 lei/Gcal (fără TVA), cu 704 lei mai puțin decât tariful actual – 3 577 lei/Gcal (fără TVA).

(TERMOELECTRICA) Proiectul Hotărârii by Ziarul de Gardă on Scribd

De cealaltă parte, consumatorii din municipiul Bălți ar urma să achite prețul pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare ale S.A. „CET-Nord” de 4,66 lei/kWh (fără TVA), mai mic cu un leu și 45 de bani decât prețul actual – 6,11 lei kWh (fără TVA).

În plus, ANRE ar urma să aprobe tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „CET-Nord” în mărime de 3 561 lei/Gcal (fără TVA), mai mic cu , decât tariful în vigoare de la sfârșitul anului 2022 – 3 905 lei/Gcal (fără TVA).

(CET NORD) Proiect de Hotărâre ANRE by Ziarul de Gardă on Scribd