Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Guvernul a modificat programul…

DOC Guvernul a modificat programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale

Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 22 septembrie, proiectul privind modificarea programului cu privire la repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2021, care prevede cheltuieli totale de 1,5 miliarde de lei. 

Cea mai mare parte din sumă – peste 910 milioane de lei vor fi utilizați pentru întreținerea drumurilor, iar 641 de milioane lei vor fi cheltuiți pentru reparația, reconstrucția drumurilor publice naționale și construcțiilor inginerești

Potrivit proiectului, Urmare a examinării volumului lucrărilor executate în raport cu cele planificate și a estimărilor privind valorificarea alocațiilor conform Programului menționat supra, a apărut necesitatea redistribuirii mijloacelor financiare pe capitole de cheltuieli în interiorul Programului.

„În 2021 a apărut necesitatea majorării volumului mijloacelor financiare destinate pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă. Astfel, pentru întreținerea drumurilor urmează a fi alocate 910 748 milioane lei, întreținerea periodică – 289 875 milioane lei și pentru drumurile pietruite – 76 325 milioane lei”, se menționează în document.

Proiectul aprobat de Guvern:

Citiți și: DOC/ Cum urmează să fie cheltuiți banii din Fondul Rutier pentru anul 2021