Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Decizii CSE: Actele privind…

DOC Decizii CSE: Actele privind eliberare din funcție și cele de numire a demnitarilor publici nu vor putea fi suspendate în perioada stării de urgență. Energocom va contacta un credit de 25 de milioane de euro

Actele administrative individuale, prin care s-a dispus eliberarea din funcție a unei persoane cu funcție de demnitate publică și cele prin care o persoană a fost numită într-o funcție de demnitate publică, nu vor putea fi suspendate în perioada stării de urgență. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) joi, 17 noiembrie.

Astfel, pe perioada stării de urgență, nu poate fi dispusă întoarcerea executării în conformitate cu prevederile din Codul administrativ, cu referire la actele administrative individuale care au fost puse în executare între timp.

Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va ajusta prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice în regim de urgență, în cazul existenței „unor factori obiectivi”, care generează necesitatea majorării/micșorării venitului reglementat al furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune cu mai mult cu 1%.

SA „Energocom” va contracta un credit de tip revolving, în echivalentul a 25 de milioane de euro, pe un termen ce nu va depăși 12 luni, se mai arată în dispoziția CSE.

Condițiile contractului de împrumut, entitatea creditoare şi modalitatea de utilizare a mijloacelor financiare vor fi stabilite și aprobate de către Consiliul SA „Energocom” și confirmate de către Agenția Proprietății Publice.

În același timp, se permite însoțitorilor delegațiilor străine antrenați în asigurarea misiunilor de protecție a demnitarilor străini de a introduce, purta și folosi pe teritoriul R. Moldova armele din dotarea acestora.

Ministerul Afacerilor Interne va efectua autorizarea și va duce evidența acestora în conformitate cu procedura stabilită pentru armele de apărare și pază.

dispozitia_cse_nr._47_din_17.11.22_ by Ziarul de Gardă on Scribd