Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Câți bani a cheltuit…

DOC Câți bani a cheltuit instituția prezidențială pentru vizita oficială a președintei R. Moldova, Maia Sandu, în Italia și Polonia

Președinția a cheltuit 86 de mii de lei pentru deplasarea oficială a președintei R. Moldova, Maia Sandu, în Italia și Polonia.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a efectuat, în zilele de 18-20 iunie, o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian, unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali.

Pentru vizita efectuată de delegația prezidențială în Italia în perioada 17 – 20 iunie 2021, Președinția a cheltuit 59 800 de lei.

Din delegație au făcut parte, pe lângă șefa statului, și trei funcționari din Aparatul Președintelui. Este vorba despre Cristina Gherasimov, consiliera președintei în domeniul politicii externe, Elena Druța, consiliera pentru relațiile cu diaspora și Alexandru Vdovicenco, specialist principal în Secția comunicare cu mass-media a Direcției comunicare și protocol a Aparatului Președintelui.

În context, personalul Aparatului Președintelui, în frunte cu șefa statului, a mers în Italia cu avionul, iar pentru biletele avia au fost cheltuiți cei mai mulți bani, adică 27 100 de lei. Pentru transport feroviar Președinția a cheltuit 5 200 de lei, pentru diurne – 10 400 de lei, iar pentru cazare 17 100 de lei.

La întoarcerea din Italia, Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a efectuat luni, 21 iunie, o vizită oficială în Polonia, la invitația omologului său polonez. 

Astfel, pentru vizita efectuată de delegația prezidențială în Varșovia în perioada 20 – 21 iunie 2021, Președinția a cheltuit 26 200 de lei.

Din delegație au făcut parte, pe lângă șefa statului, și un funcționar din Aparatul Președintelui. Este vorba despre Cristina Gherasimov, consiliera președintei în domeniul politicii externe.

În context, șefa statului și consiliera ei au mers în Varșovia cu avionul, iar pentru biletele avia au fost cheltuiți cei mai mulți bani, adică 24 900 de lei, iar pentru diurne – 1 300 de lei.