Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Chicu: „Avem intenția de a…

Chicu: „Avem intenția de a relua activitățile de către companiile din domeniul HoReCa începând cu 1 Iunie”

Începând cu 1 iunie, hotelurile, restaurantele, cafenelele și alte întreprinderi din domeniul HoReCa și-ar putea relua activitatea, a anunțat astăzi, 13 mai, premierul Ion Chicu în cadrul unei ședințe cu Asociația Investitorilor Străini în Moldova.

În cadrul ședinței au fost abordate problemele în sectorul HoReCa și comerțului cu amănuntul, digitalizarea economiei inclusiv a serviciilor publice, accesul la resurse financiare în condițiile crizei economice globale și căderii consumului, reluarea activității centrelor comerciale, situația în industria automotive și altele. 

Premierul a anunțat despre intenția de a relua activitățile de către companiile din domeniul HoReCa începând cu 1 Iunie 2020 în cazul în care evoluția situației epidemiologice se va menține in parametrii actuali și HoReCa va beneficia de instrumentul de subvenționare a dobânzilor pentru credite.

A fost discutat și subiectul modificării reglementărilor pentru a permite activitatea stațiilor de alimentare cu petrol în regim de autodeservire, fără implicarea operatorilor.

Autoritățile au anunțat la 16 martie că toate localurile de agrement, restaurantele, barurile și piețile vor fi închise.

Parlamentul R. Moldova a declarat stare de urgență în legătură cu răspândirea virsului de tip nou COVID-19 pentru perioada 17 martie – 15 mai.