BNS: Cât a constituit salariu mediu lunar în cel de-al doilea trimestru al acestui an

Potrivit Biroului Național de Statistică, în cel de-al doilea trimetru al acestui an, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de circa 6 370 de lei, înregistrând o creștere cu 13% față de perioada corespunzătoare din anul 2017.

În sfera bugetară câștigul salarial mediu lunar a constituit în trimestrul II – 5 569,3 lei (+13,1 % față de trimestrul II 2017), iar în sectorul economic (real) – 6 679,6 lei (+12,7 % față de trimestrul II 2017).

Datele furnizate de Biroul Național de Statistică arată cel mai mare salariu mediu lunar a fost înregistrat în domeniul informațiilor și comunicațiilor (14 026 lei), precum și în activitățile financiare și de asigurări (11 724 lei). În același timp, un salariu mediu lunar sub 5 000 de lei a fost înregistrat în agricultură, sivicultură și pescit, în domeniul activităților de cazare și alimentație publică, dar și în artă, activități de recreere și de agrement.

În ianuarie 2018, Guvernul a aprobat un cuantul salarial mediu pe economie de 6 150 de lei.

Foto: statistica.md

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *