Care este salariul mediu în R. Moldova și în ce domenii se câștigă cel mai mult

În trimestrul I al anului curent, câștigul salarial mediu lunar a fost de 6.923 lei, înregistrând o creștere de 17,2% față de trimestrul I al anului 2018. Astfel arată datele oferite de Biroul Național de Statistică (BNS).

Potrivit BNS, în sectorul bugetar câștigul salarial mediu lunar a constituit în trimestrul I – 6.842 lei (+26,5% față de trimestrul I 2018), iar în sectorul economic (real) – 6.954 lei (+13,9% față de trimestrul I 2018).

Cele mai mari salarii se atestă în continuare în domeniul informaţii şi comunicaţii – peste 15.450 lei. Acesta s-a majorat cu 18,1% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Specialiștii din sfera activități financiare și de asigurări au încasat un salariu mediu de aproape 12.500 lei sau cu 11% mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut.

Un salariu de peste 10,920 de lei au avut angajații din domeniul de producție și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat.

La polul opus cu cele mai mici salarii sunt muncitorii din agricultură, silvicultură și pescuit, cu o leafă de circa 4.200 de lei.

statistica.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *