Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Alocațiile lunare de stat pentru…

Alocațiile lunare de stat pentru participanții la cel de-al Doilea Război Mondial vor fi majorate de la 950 la 1250 de lei. Proiectul, adoptat în lectură finală – DOC

Imagine-simbol

Alocația lunară de stat pentru participanții la cel de-al Doilea Război Mondial va fi majorată. Un proiect în acest sens a fost elaborat de fracțiunea Partidului ȘOR și votat joi, 19 mai, în lectura a doua cu votul a 70 de deputați.

Documentul, votat în lectură finală, prevede majorarea cuantumului alocației lunare de stat, de la 950 lei la 1 250 lei, pentru participanții la cel de-al doilea război mondial în rândul militarilor care și-au satisfăcut serviciul militar în componența armatei de operații, detașamentelor și formațiunilor de partizani, foștilor deținuți în lagărele de concentrare fasciste, văduvelor Eroilor Uniunii Sovietice, persoanelor care au lucrat ca angajați civili în armata de operaţii în anii celui de-al doilea război mondial.

Proiectul adoptat de Parlament:

369.2021.ro (1) by Ziarul de Gardă on Scribd

În contextul noilor reglementări, va fi necesară alocarea suplimentară a mijloacelor financiare în valoare de 793 800 de lei. De alocația majorată vor putea beneficia 179 de persoane.

Modificările legislative vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova.