Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Air Moldova, către politicieni: „Compania…

Air Moldova, către politicieni: „Compania aeriană nu a anunțat sistarea în totalitate a activității sale sau falimentul”

Sursa: AirMoldova/Facebook

Reprezentanții companiei Air Moldova au venit cu o reacție referitor la declarațiile publice privind suspendarea activității operatorului aerian. Astfel, compania subliniază că nu a anunțat sistarea în totalitate a activității sale sau falimentul.

„Cu toate că premierul Dorin Recean și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija în continuare oferă declarații iresponsabile despre Air Moldova, compania continuă să parcurgă etapele procesului de restructurare.

Managementul companiei Air Moldova continuă să aplice toate instrumentele legale pentru a nu permite falimentul operatorului național, deși autoritățile deja sunt în căutarea „înlocuitorilor” promovând interesele proprii în favoarea altor operatori privați. Rugăm să vă abțineți de la implicarea în domeniile în care competențele și cunoștințele dumneavoastră sunt restrânse în limita informațiilor eronate, pe care le dețineți”, se arată în nota informativă emisă de sursa citată.

Conform Air Moldova, implicarea excesivă a politicului în sectorul privat, „în special în cazul Air Moldova, generează astfel de rezultate”.

Compania aeriană Air Moldova anunță luni, 22 mai, că a prelungit sistarea zborurilor până la data de 16 iunie 2023. Anterior, compania informase despre o pauză a activității operaționale în perioada 2 mai 2023 – 15 mai 2023.

Reprezentanții Air Moldova susțin că compania continuă să parcurgă etapele procesului de restructurare și va reveni cu informații despre activitatea desfășurată.

Operatorul aerian Air Moldova a venit la 3 mai cu mai multe precizări în contextul anunțului făcut anterior privind suspendarea operării zborurilor și vânzările de bilete începând cu data de 2 mai, până se va pronunța instanța de judecată în privința „restructurării accelerate a companiei”.

Compania privată „Air Moldova” a transmis marți, 2 mai, că a depus în instanță o „cerere de aprobare a restructurării accelerate a companiei, care este un plan de acțiuni, ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor”.

Astfel, până la pronunțarea deciziei instanței, privind acceptarea sau respingerea cererii înaintate de Air Moldova, compania a spus că va suspenda operarea zborurilor și vânzările de bilete începând cu data de 2 mai. Conform companiei aeriene, reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță.