Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   AIPA anunță că a semnat…

AIPA anunță că a semnat contracte de finanțare în mărime de 12,5 milioane de lei cu 11 primării din R. Moldova pentru proiecte de îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural

Sursa foto: agrointel.ro

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că a semnat contracte de finanțare în sumă de 12,5 milioane de lei pentru proiecte de îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural. Documentele au fost semnate vineri, 30 iulie, la sediul AIPA cu 11 primării, care au aplicat pentru finanțare în cadrul celui de-al treilea apel. 

Proiectele pentru care au aplicat primarii vizează renovarea/reabilitarea clădirilor publice, achiziționarea de vehicule și echipament de deszăpezire și întreținere a spațiilor verzi, reabilitarea drumurile publice, precum și extinderea/reabilitarea sistemelor de canalizare. 

Printre localitățile care au primit cele mai mari subvenții de la AIPA au fost comuna Tohatin – 1,8 mil. de lei – construcția colectorului pentru funcționarea sistemului de canalizare și localitatea Gura Camencii – 1,7 mil. de lei – reabilitarea drumului din centrul localității cu o lungime de 0,5 km. 

Cel mai mic contract care a fost semnat dă către AIPA este localitatea Rudi în sumă de 394 mii de lei, iar banii sunt destinați pentru achiziția echipamentelor și utilajelor de deszăpezire.