Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   A fost aprobată lista proiectelor…

A fost aprobată lista proiectelor investiționale de interes municipal care urmează să fie implementate prin atragerea investițiilor private

Sursa foto: chisinau.md

Consiliul municipal Chișinău (CMC) a aprobat lista proiectelor investiționale de interes municipal, propuse spre implementare prin parteneriate publice-private (PPP).

Conform unui comunicat emis de Primăria municipiului Chișinău, documentul conține 17 inițiative ale APL Chișinău, din domeniile: educație, sănătate, social, sport, cultură etc., pentru a relansa relațiile de cooperare dintre Primăria Chișinău și mediul de afaceri din capitală. Proiectele nominalizate au fost identificate de un grup de lucru format din membri ai executivului și reprezentanți ai fracțiunilor CMC.

Lista de inițiative propuse pentru realizare în baza PPP se referă la: amenajarea spațiilor de parcare și construcția de parcări supraetajate/subterane; modernizarea rețelei de iluminat public; reconstrucția și valorificarea clădirilor istorice, proprietate a municipiului Chișinău; identificarea soluțiilor pentru construcția unui nou sediu al Primăriei municipiului Chișinău; reamenajarea și construcția trecerilor subterane de pietoni și a mini centrelor comerciale și de prestări servicii (pasajul subteran de la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 8/1 cu str. Ismail); valorificarea deșeurilor de la poligonul municipal din Țânțăreni; amenajarea parcurilor, zonelor de agrement, păduri-parc; reconstrucția capitală a telefericului din str. Nicolae H. Costin până la Calea Ieșilor; construcția Centrului Agro-Logistic Chișinău; valorificarea și modernizarea instituțiilor medicale, educaționale, sociale, sportive și culturale; valorificarea bunurilor municipale; asigurarea securității cetățenilor și a obiectivelor de importanță prin supravegherea video a orașului Chișinău.

Fiecare proiect urmează a fi implementat în baza studiilor de fezabilitate, ce vor fi realizate prin contribuția partenerilor externi de dezvoltare.

Vedeți formularul şi lista obiectivelor propuse agenţilor economici, pentru participarea în carul PPP.