Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ Sheriff Tiraspol a învins-o…

VIDEO Sheriff Tiraspol a învins-o pe Sporting Braga, scor 2-0, în play-off-ul Ligii Europa

Foto via Facebook

Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova la fotbal, s-a impus pe teren propriu în fața echipei portugheze Sporting Braga, cu scorul de 2 la 0, în manșa tur a șaisprezecimilor de finală din Europa League.

Scorul a fost deschis de Sebastien Thill, în minutul 43, din penalty. Rezultatul final a fost stabilit de Adama Traore, în minutul 82.

Meciul împotriva echipei portugheze a fost prima partidă din istorie pentru Sheriff Tiraspol într-o fază eliminatorie atât de avansată. Urmează meciul retur împotriva Sporting Braga, care va avea loc în Portugalia pe 24 februarie.

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.