Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ Ediția Ziarului de Gardă,…

VIDEO Ediția Ziarului de Gardă, care conține mai multe articole despre protestatarii Partidului Șor, a ajuns în așa numitul „Orășel al schimbării”

Ediția de joi, 29 septembrie, a Ziarului de Gardă, care conține mai multe articole despre protestatarii Partidului Șor, a ajuns chiar la protestatari, în așa numitul „Orășel al schimbării”, instalat în fața Parlamentului. Ziarele au fost împărțite de mai mulți reporteri ai ZdG. 

Accesul în „orășel” a fost restricționat, însă, de poliție, cu scopul de a preveni apariția unor provocări și a unor reacții imprevizibile din partea protestatarilor. 

Astfel, jurnaliștii ZdG le-au împărțit ziare celor care ieșeau din zona corturilor. Unii au luat mai multe exemplare pentru a le oferi și colegilor protestatari. Reporterii ZdG l-au surprins și „primarul” „Orășelului schimbării”, Radu Bușilă, îndemnându-l să ia ziare și să le împartă celor din corturi, însă acesta a refuzat.

După ce inițial le-au luat, unii protestatari au returnat ulterior o parte din ziare. Unii chiar le-au aruncat pe jos și au acuzat reporterii ZdG de faptul că ar fi „americani”. „Americanilor, ce sunteți!”, le-a strigat o protestatară, ca reacție la întrebarea dacă sunt plătiți de Partidul Șor.

Alții protestatari, însă, au decis să citească ziarul pe care l-au primit de la reporterii ZdG.

Ediția ZdG joi, 29 septembrie, conține mai multe pagini despre protestatarii și protestele organizate de Partidul Șor. Într-un articol prezentăm cititorilor, în detalii, modul de organizare a mașinăriei de protest a Partidului Șor.

Ediția ZdG din 29 septembrie 2022

Patru reporteri ai Ziarului de Gardă s-au infiltrat printre protestatarii lui Șor și au documentat totul cu ajutorul unor camere ascunse. Am aflat cum sunt mobilizate și organizate grupurile de protestatari și cum sunt remunerați oamenii pentru a-și manifesta „atitudinea civică”.

Articolul îl găsiți în paginile ZdG de astăzi, ziar care poate fi găsit în chioșcurile din țară. Varianta ONLINE și VIDEO a anchetei ZdG va apărea pe www.zdg.md pe parcursul zilei de vineri, 30 septembrie.

Prieteni, reporterii de la ZdG muncesc foarte mult ca să informeze oamenii despre cele mai importante evenimente, dar și despre încălcări și cazuri de corupție. Vă rugăm să ne ajutați, să informăm cât mai mulți oameni.

Puteți dărui un abonament unui țăran, puteți procura obiecte cu simbolica ZdG ca să promovați jurnalismul de investigație. Sau puteți să ne încurajați cu un cuvânt bun, după cum vă stă în puteri. Noi vom continua să muncim! Pe zdg.one puteți abona ediția print sau pdg a ZdG. Tot aici puteți susține ZdG, inclusiv cumpărând obiecte cu însemnele ZdG.