Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ Conflictul de la Teatrul…

VIDEO Conflictul de la Teatrul „A. P. Cehov” continuă. Ședința de judecată de miercuri, amânată

Sursa foto: Государственный Русский Драматический Театр имени А.П. Чехова/Facebook

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media din Parlament a decis să creeze o comisie specială, care, în termen de o lună, va verifica informațiile invocate în petiția unui grup de angajați ai Teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, care solicită demisia directorului, va efectua o analiză detaliată și obiectivă a situației create în instituție și va identifica soluții de remediere a acesteia.   

Din comisie ar urma să facă parte reprezentanți ai autorităților publice relevante, inclusiv ai comisiei parlamentare de profil.

Conform unui comunicat emis de Parlament, marți, pe lângă membrii comisiei de profil, la ședință au participat reprezentanți ai Ministerului, Culturii, Educației și Cercetării – fondatorul Teatrului „A.P. Cehov”, directorul general al instituției, Constantin Haret, precum și semnatarii petiției – actori și regizori ai teatrului, care au fost prezenți online.

În același timp, ceilalți angajați ai instituției s-au arătat nemulțumiți de faptul că nu au putut participa la ședință. „Credem că ar trebui să fie auzită și opinia majorității”, au declarat aceștia.

Totodată, ședința de judecată la care urma să fie examinată chestiunea privind actul de constatare emis de ANI în privința lui Haret, programată pentru miercuri, 15 iulie, a fost amânată pentru data de 13 octombrie.

Luna trecută, ZdG a relatat că opt persoane, printre care cinci actori, insistă asupra demisiei lui Constantin Haret din funcția de director al Teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, unde activează 115 angajați, acuzându-l de mai multe încălcări, atitudine subiectivă și incompetență. Acesta respinge acuzațiile, iar susținătorii lui menționează că s-ar încerca distrugerea teatrului.

Organele abilitate au efectuat mai multe controale la teatru, iar ANI a depistat prezența conflictelor de interese.

Mai multe detalii citiți aici: Conflicte la Teatrul „A. P. Cehov”: Directorului i se cere demisia. Problemele au ajuns să fie discutate la MECC și Președinție