Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Start înscrierilor pentru selecția națională…

Start înscrierilor pentru selecția națională Eurovision 2023

IP Compania „Teleradio Moldova” anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru Selecția Națională a Eurovision Song Contest 2023.

Doritorii de a participa la concurs pot depune dosarele de înscriere până pe data de 16 ianuarie 2023, ora 17:00. Pentru înscrierea la concurs, candidații trebuie să depună cererea de participare, descrierea proiectului, materialele audio pe suport digital și lista materialelor, în conformitate cu Regulamentul nr. 111 din 22 decembrie 2022 cu privire la desfășurarea Selecției Naționale și desemnarea reprezentantului R. Moldova la Concursul internațional Eurovision Song Contest 2023.

La Concurs pot participa interpreți care dețin cetățenia R. Moldova, cu vârsta de cel puțin 16 ani împliniți până la data de 10 mai 2022. În cazul colaborărilor, se admit și cetățeni ai altor state, într-o componență de cel mult 50% din numărul total de soliști.

Cea de-a 67-a ediție a Eurovision se va desfășura în Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Câștigătoarea de anul trecut este reprezentanta Ucrainei, trupa Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”.

Din cauza războiului declanșat de Rusia, Marea Britanie va organiza evenimentul în numele Ucrainei. Cele două semifinale vor fi transmise, în direct, în datele de 9 și 11 mai, iar Marea Finală va avea loc în data de 13 mai 2023.

R. Moldova participă la acest concurs din anul 2005, când s-a clasat pe locul 6, în urma prestației trupei Zdob și Zdub, cu „Boonica bate toba”. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul 3, cu piesa „Hey Mamma”.