Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Solistul trupei „Okean Elzî”, aflat…

Solistul trupei „Okean Elzî”, aflat la Chișinău în cadrul turneului „Help for Ukraine”, la o întrevedere cu Maia Sandu. Președinta: „Poziția noastră rămâne fermă – Rusia trebuie să plece din Ucraina”

Șefa statului s-a întâlnit astăzi cu solistul trupei „Okean Elzî” din Ucraina, Sveatoslav Vakarciuk. Renumita trupă ucraineană se află la Chișinău în cadrul turneului „Help for Ukraine” – „Ajutor pentru Ucraina”. Concertul de caritate coincide cu deschidere grandioasă a complexului Chișinău Arena, care are loc astăzi, 24 decembrie.

O parte din banii adunați din procurarea biletelor artiștii vor dona ca ajutorul umanitar, în primul rând copiilor afectați de război, precum și către instituțiile medicale din Ucraina.

„L-am salutat astăzi pe solistul trupei „Okean Elzî“, Sveatoslav Vakarciuk, care în această seară va susține un concert caritabil la Chișinău, în cadrul turneului „Help for Ukraine” – „Ajutor pentru Ucraina”. I-am spus că suntem recunoscători pentru sacrificiul făcut de poporul ucrainean în aceste peste 300 de zile de război – un sacrificiu prin care ne apără și pe noi, cei din R. Moldova. L-am asigurat că poziția noastră rămâne fermă – Rusia trebuie să plece din Ucraina – și că vom continua să sprijinim țara vecină în lupta sa pentru libertate”, menționează Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președinta i-a oferit solistului o monedă comemorativă în semnul victoriei pentru poporul ucrainean.

„I-am mulțumit lui Sveatoslav Vakarciuk pentru cuvintele calde adresate oamenilor din Moldova, care au ajutat și continuă să ajute refugiații ucraineni. Am primit cu drag lumina de la Bethleem, pe care i-au transmis-o artistului, pentru a o aduce la Chișinău, ostașii ucraineni din Herson. I-am oferit, la rândul meu, o monedă comemorativă cu „Pomul Vieții”, dorindu-i poporului ucrainean victoria mult-râvnită și pace în noul an”, scrie Șefa Statului în mesajul său de pe Facebook.