Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Sheriff Tiraspol, prima echipă din…

Sheriff Tiraspol, prima echipă din R. Moldova calificată în optimile de finală ale unei competiții europene

Clubul de fotbal de la Tiraspol, „Sheriff” a învins echipa „Partizan” Belgrad, Serbia, cu scorul general 3-2, calificându-se în optimile de finală ale Europa Conference League. Astfel, Sheriff este prima echipă din R. Moldova, care a reușit performanța de a se califica în optimile de finală ale unei competiții europene, potrivit Federației Moldovenești de Fotbal.

Echipa tiraspoleană își va afla adversarul din optimi astăzi, 24 februarie 2023, când la sediul UEFA de la Nyon va avea loc, de la ora 14:00, tragerea la sorți.

Sheriff va întâlni una dintre cele opt echipe-câștigătoare ale grupelor UECL: AZ Alkmaar (Țările de Jos), Djurgården (Suedia), Istanbul Başakşehir (Turcia), Nice (Franța), Sivasspor (Turcia), Slovan Bratislava (Slovacia), Villarreal (Spania) sau West Ham (Anglia). Meciul tur este programat pentru 9 martie, returul – 16 martie.

Partizan Belgrad, Serbia – Sheriff Tiraspol, Moldova 1-3. În meciul tur, disputat la Chișinău, fără spectatori, Sheriff a pierdut cu 1 la 0. Victoria din retur la două goluri diferență i-a asigurat calificarea.

Au marcat: Queensy MENIG (13) / Cedric BADOLO (22-penalty), Mouhamed DIOP (45+1, 47). 

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.