Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Premieră în istoria sportului ecvestru:…

Premieră în istoria sportului ecvestru: Încă o sportivă din R. Moldova se califică la Jocurile Olimpice de la Paris

Foto: Facebook: Alisa Glinka

R. Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris din vara anului 2024, la proba de călărie, de sportiva Alisa Glinca, anunță Federația Sportivă Națională Ecvestră. Reprezentanții federației notează că este „pentru prima dată în ultimele decenii” când un sportiv ecvestru moldovean participă în asemenea competiție.

Potrivit Federației, Alisa Glinca a obținut licența personală pentru a participa la Jocurile Olimpice.

(…) În pofida concurenței foarte mari, Alisa a câștigat și și-a menținut locul în clasamentul olimpic, terminând pe locurile 2 și 3 pe doi cai – Abercrombie și Aahen. Iar un sportiv ecvestru moldovean va participa la Jocurile Olimpice pentru prima dată în ultimele decenii!”, punctează sursa citată.

Până în prezent, șase sportivi moldoveni au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Dan Olaru, Daniela Cociu și Maria Olărașu, Serghei Tarnovschi, Anastasia Nichita și Irina Rângaci.

Sportivii care vor participa la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar și cei care au obținut deja calificări, vor beneficia de servicii specializate de asistență medicală și psihologică.