Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Medalie de bronz și mențiune…

Medalie de bronz și mențiune de onoare, adjudecate de lotul olimpic al R. Moldova la Olimpiada Europeană de Matematică

Sursă: Facebook/ Ministerul Educației și Cercetării

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete, desfășurată în Tskaltubo, Georgia, în perioada 11-17 aprilie 2024, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Medalia de bronz a fost obținută de Anastasia Corsac, elevă a Liceului Teoretic „Orizont”, iar mențiunea de onoare a fost decernată Biancăi Iordachi, elevă la aceeași instituție.

În cadrul celei de-a XIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru fete au participat 212 eleve din 54 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de patru eleve și doi profesori.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Matematică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național. Totodată, MEC și ANCE adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare”, se arată în comunicatul MEC.