Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Ce scrie presa internațională…

FOTOCe scrie presa internațională despre victoria istorică obținută de Sheriff Tiraspol în fața lui Real Madrid, în a doua etapă a grupelor UEFA Champions League

Sheriff Tiraspol s-a impus în fața echipei Real Madrid cu scorul de 2 la 1 în a doua etapă a grupelor UEFA Champions League. Victoria obținută de campioana Republicii Moldova la fotbal a stârnit un adevărat val de reacții în presa internațională, care a lăudat performanța echipei Sheriff Tiraspol, scrie sport.ro.

„Rezultat răsunător la Madrid: Sheriff a zdrobit-o pe Real!”, au titrat cei de la Gazzetta dello Sport. Jurnaliștii de la Marca s-au folosit de numele moldovenilor: „Sheriff”, pentru a face un joc de cuvinte: „Madrid a făcut pe indianul în fața șerifului”, au titrat spaniolii.

Numele campioanei R. Moldova la fotbal i-a inspirat și pe cei de la as.com, care au titrat simplu: „Șeriful a făcut legea pe Bernabeu”.

„Împușcați de Sheriff!” a sunat titlul celor de la Mundo Deportivo.

Sheriff Tiraspol ocupă primul loc în Grupa D a Ligii Campionilor, după primele două etape, cu maximum de puncte. Detalii aici.

Publicitate
Publicitate

La 15 septembrie curent, Sheriff Tiraspol, campioana R. Moldova la fotbal, a învins în primul său meci din istorie în grupele Ligii Campionilor, cu scorul de 2-0, formația Șahtar Donețk, vicecampioana Ucrainei. Meciul s-a jucat la Tiraspol. DETALII AICI

În sezonul acesta Sheriff Tiraspol s-a calificat, în premieră pentru o echipă din campionatul moldovenesc, în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi – UEFA Champions League (Liga Campionilor Europeni).

În urma calificării în grupe Sheriff și-a asigurat un cec de peste 16 milioane de euro. Suma ar putea crește în cazul în care Sheriff va înregistra rezultate pozitive, adică egaluri sau victorii, în cele 6 meciuri pe care le va disputa în grupă și, ulterior, în caz de calificare, în meciurile eliminatorii.

În urma tragerii la sorți, Sheriff Tiraspol a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte Real Madrid (Spania), Inter Milano (Italia) și Șahtar Donețk (Ucraina).

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.

Publicitate
Publicitate