Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   EXCLUSIV/ Dansatorii „Joc”, în horă…

EXCLUSIV Dansatorii „Joc”, în horă cu Ilan Șor, la Sankt Petersburg. Prima reacție a conducerii ansamblului

Colaj: ZdG

Mai mulți dansatori din Ansamblul Naţional Academic de Stat de Dansuri Populare „Joc”, colectiv emerit din Republica Moldova, sunt la Sankt Petersburg, dansând hora alături de oligarhul fugar Ilan Șor și reprezentanții partidelor pe care le controlează, unite în blocul „Victorie”. Contactați de Ziarul de Gardă, reprezentanții „Joc” mărturisesc: „A fost o surpriză neplăcută”.

Organizație autonomă nonprofit „Eurasia” a publicat joi, 6 iunie, pe rețelele de socializare, imagini video cu oligarhul fugar Ilan Șor, bașcana Evghenia Guțul și Natalia Parasca, lidera partidului „Renaștere”, dansând hora împreună cu dansatorii „Joc” în cadrul forumului economic internațional de la Sankt Petersburg.

Reprezentanta conducerii Ansamblului „Joc”, Maria Andriuță, spune că dansatorii nu au anunțat despre plecarea la Sankt Petersburg și au plecat pe cont propriu.

Noi nu am știut că ei se deplasează acolo, n-am fost înștiințați că ei se duc anume la Sankt Petersburg și anume să participe la acest eveniment. Acolo au plecat o parte din cei care nu sunt în trupa permanentă, dar sunt și dansatori care fac parte din trupă. Vă spun, pentru noi a fost o surpriză neplăcută și total neașteptată. Eu cred că vor fi întreprinse anumite măsuri, dar la moment, nu vă pot spune detalii. Vă spun așa cum este, nu vreau să mă eschivez de situația aceasta stupidă absolut și care nu face față ansamblului, dar nici lor.

Noi nu am fost înștiințați, în primul rând ei trebuiau să anunțe conducerea, pentru că acum noi vom avea neplăceri. Ei și-au luat din cont propriu (concediu, n. red.) și nu au spus că intenționează să plece în Rusia la acest eveniment. Este cea mai mare neplăcere, mai ales pentru conducere”, a declarat directoarea departamentului de marketing, Maria Andriuță pentru ZdG.

Fondat în 1945, ANADP „Joc” a montat peste 80 de dansuri și a susținut peste 7 800 de spectacole în fața a peste 18 milioane de spectatori. Din 1957, „Joc” a avut spectacole în peste 60 de țări, obținând sute de premii și diplome. Ansamblul deține titlul de Colectiv Emerit al RSSM, fiind decorat și cu „Ordinul Republicii”.