Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Astăzi, are loc lansarea producției…

Astăzi, are loc lansarea producției autohtone „Beautiful Corruption”. Regizor: „Eu cred că noi toți suntem infractori”

De astăzi, 28 septembrie 2018 și timp de șapte zile filmul „Beautiful Corruption” va rula la cinematograful „Patria-Loteanu”. Acesta este o producție autohtonă, iar regizorul și scenaristul acesteia, Eugen Damaschin spune că filmul este construit pe baza unor personaje reale. 

La film s-a lucrat un an și jumătate, iar personajele și istoriile din acesta sunt inspirate din viața reală. Regizorul afirmă că a vrut, prin acest film, să arate banalitatea noastră.

„Ideea a venit foarte simplu, de fapt.  A început acum trei ani în urmă. Istoria nu este una dificilă sau cu amănunte pe care nu le cunoaștem. Este o istorie banală. Am vrut să arăt banalitatea noastră. De fapt, această istorie este o adunătură din mai multe alte istorii, toate reale. Deci, toate personajele sunt reale, cu excepția celui principal. El e fictiv. Personajul principal este cel care unește printr-o ață, hai să spunem, toate aceste istorioare.

Ideea nu era  să spun ceva despre corupție propriu-zis. În film, nu se arată cum se dă și cum se ia mită. Pentru mine, sunt mai mult importante deciziile, modul de gândire al personajului, filosofia vieții, să spunem”, spune Damaschin.

Cât privește subiectul corupției, regizorul este de părere că noi toți suntem infractori și adaugă că a considerat important mai degrabă să transmită emoții prin acest film, decât să spună anumite lucruri în mod direct spectatorului.

 „Nu există alb și negru, eu cred că noi toți suntem infractori, mai mulți și mai puțin.  (…)Pentru mine, este important să-l fac pe spectator să simtă ceva, mai degrabă decât să-i dau un mesaj mură-n gură, să-i spun că corupția este ceva rău, fiindcă asta nu cred că funcționează până la urmă. Mie mi se pare că emoția convinge mult mai bine”, conchide Eugen Damaschin.

Intrarea la film este liberă, iar biletele pot fi obținute începând cu 28 septembrie la casele cinematografului „Patria-Loteanu”, în limita locurilor disponibile. Filmul este produs de Casa de producție video Milk Films, cu suportul Ambasadei Statelor Unite la Chișinău.

Sursa foto: Beautiful Corruption Film