Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ Regizorul moldovean Ion Donică,…

VIDEO Regizorul moldovean Ion Donică, nominalizat la Premiul European pentru Presă

Regizorul din R. Moldova, Ion Donică, este nominalizat la Premiul European pentru Presă la categoria Inovații 2019. Astfel, proiectul „The Drums of Democracy” (Tobele democrației) are șanse mari să fie desemnat cel mai bun reportaj video.

Reportajul „Drums of Democracy”, este despre o echipă de tineri activişti ce călătoresc prin Moldova, luptând pentru democrație și pentru un viitor mai bun. Aceasta în timp ce democrația în Moldova este amenințată serios.

Tânărul regizor s-a alăturat platformei Are We Europe Collectivecare a fost creată pentru a oferi sprijin tinerelor talente din Europa, pentru ca aceștia să-și dezvolte propriile produse media.

Ion Donică, a absolvit în 2012, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice ca regizor și redactor de film. Din 2016 predă cinematografia la universitate. A lucrat la numeroase filme de ficţiune și documentare care au fost selecționate și premiate pentru mai multe festivaluri internaționale de film, cum ar fi IDFA, Vision du Reel, Cronograf, DocuArtFest și altele. În prezent lucrează la filmul său personal „Reborn”.