VIDEO/ „Limba noastră”, recitată de moldoveni din 13 colțuri ale lumii

Cu ocazia Zilei naționale a limbii române, Ziarul de Gardă i-a îndemnat pe conaționalii noștri stabiliți cu traiul în diverse colțuri ale lumii să recite câteva versuri din poezia lui Alexei Mateevici – „Limba Noastră” – imnul Republicii Moldova. Am primit mesaje video de la români originari din R. Moldova stabiliți în Irlanda, Marea Britanie, Spania, Federația Rusă, România, Suedia, Olanda, Chile, Georgia, Portugalia, Japonia, Noua Zeelandă și Franța.

Vedeți și:
– VIDEO/ Refugiați în Moldova: „Cunoscând limba română, arăt respectul față de țara în care locuiesc”
– VIDEO/ De Ziua limbii române, ambasadorul UE la Chișinău a recitat o poezie de Grigore Vieru
– Mesajul în „moldovenească” și rusă al președintelui Igor Dodon de „Ziua Naţională a Limbii”
– GALERIE FOTO/ Cum au marcat politicienii Ziua limbii române în centrul Capitalei


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *