Un moldovean de 27 de ani, numit concertmaistru al Filarmonicii din Israel

Filarmonica Israel, de la Tel Aviv a anunțat la 29 aprilie curent despre numirea violonistului originar din R. Moldova, Dumitru Pocitari, în vârstă de 27 de ani, ca fiind noul său concertmaistru, notează theviolinchannel.com

Absolvent al Universității din Tel Aviv, Dumitru a fost membru al secției de vioară a ansamblului din 2014. El va împărți rolul de lider cu actualii concermaiștri David Radzynski și Ilya Konovalov.

Dumitru a plecat din Moldova când avea 18 ani, pentru a-și face studiile la Tel Aviv, apoi a decis să rămână acolo.

Concertmaistrul este primul violonist (sau instrumentist) al unei orchestre simfonice, de cameră etc., care are și rol de coordonare și supraveghere și care îl poate înlocui pe dirijor.

Sursa foto: mobiasbanca.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *