#muzicaunește. Festivalul Moldo Crescendo ajunge în acest an în 10 orașe din R. Moldova și România

Festivalul Moldo Crescendo, va ajunge în acest an în cele mai mari 10 orașe din R. Moldova și România. Concertul de deschidere va avea loc sâmbătă, 14 iulie, la Sala cu Orgă din Chișinău, începând cu ora 19:00. Detalii și bilete găsiți pe pagina evenimentului.

La ediția a patra, Moldo Crescendo și-a propus să ajungă în 10 orașe de pe cele două maluri de Prut. Cu excepția concertelor din Chișinău și București, intrarea este liberă:

  • Chișinău, 14 iulie, ora 19:00, Sala cu Orgă.
  • Bălți, 15 Iulie,  ora 19:00, Teatrul Național „V.Alecsandri”.
  • Cahul, 17 iulie, ora 19:00, Sala Sanatoriului Nufărul.

Începând cu 18 Iulie muzicienii vor ajunge la Constanța, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca și București.

Ansamblul Moldo Crescendo din acest an este format din:

Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie)
Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie)
Ian Psegodschi – violă (Olanda)
Radu Croitoru – violoncel (România)
Constantin Borodin – violoncel (România)
Marcel Lazăr – pian (România)

Ansamblul Moldo Crescendo din acest an

La fel, printre ansamblurile festivalului se numără Ludens Piano Trio din București: Rafael Butaru – vioară, Ella Bokor – violoncel, Iulian Ochescu – pian și LX Trio din Lisabona: Celia Jiménez – vioară, Nika Vremšak – violoncel, Teodora Baltasiu – pian.

Ludens Piano Trio din București

LX Trio din Lisabona

Programul festivalului este compus din lucrări de Bach, Shostakovich, Enescu, Debussy, Smetana, Cassado ș.a.

Ediția din acest an se va desfășura cu suportul a peste 400 de oameni, care au donat în cadrul campaniei de crowdfunding, inițiată de Moldo Crescendo, bani care au acoperit o bună parte a cheltuielilor pentru festival.

Festivalul este susținut de: ICR București | Ministerul Educației Culturii și Cercetării | Cafeaua L’or | NEAMUNIT Parteneri : Omega House | 5 to go | OSB Timișoara | GIB Cluj

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *