Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Starea de alertă din Orientul…

Starea de alertă din Orientul Mijlociu a determinat compania aeriană Lufthansa să sisteze zborurile spre Teheran

Imagine simbol

Compania aeriană germană Lufthansa, a suspendat zborurile sale către Teheran din cauza situației din Orientul Mijlociu, care este în alertă din cauza unui presupus atac aerian israelian asupra ambasadei Iranului din Siria, scrie Reuters.

O agenție de știri iraniană a publicat un raport în arabă pe platforma de socializare X, în care spunea că întreg spațiul aerian de deasupra Teheranului a fost închis pentru exerciții militare, dar apoi a eliminat raportul și a negat că a emis astfel de știri.

Țările din Orientul Mijlociu sunt în alertă din cauza unui posibil atac din partea Iranului încă de la 1 aprilie, când avioanele de război israeliene au fost suspectate că au bombardat complexul ambasadei Iranului din Siria.

Lufthansa a declarat joi, 11 aprilie că a suspendat zborurile către și dinspre Teheran până pe 13 aprilie. Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat că a decis să nu opereze un zbor de la Frankfurt la Teheran weekendul trecut pentru a evita ca echipajul să fie nevoit să debarce pentru a petrece noaptea la Teheran.