Principală  —  IMPORTANTE   —   Situația în educație: Șase instituții…

Situația în educație: Șase instituții de învățământ din țară activează la distanță. Câți elevi și profesori au COVID-19

Sursa: thedailybeast.com

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a prezentat cifrele referitor la situația din școli privind COVID-19 .Astfel, conform ultimelor date actualizate, la data de 4 noiembrie, 6 instituții de învățământ din țară activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 152 de clase.

Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 203, iar 3967 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 283 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 233 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 67 de persoane, iar alte 71 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1302 instituții de învățământ. În prezent, 7 instituții și 27 grupe de copii se află în carantină.

Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 7, iar alți 851 de copii se află în autoizolare. 81 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 88 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 35 de persoane, iar alte 104 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 78 507 cazuri. În total, 58 292 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1851 au decedat.

Publicitate
Publicitate