Principală  —  IMPORTANTE   —   Serviciul Vamal: în posturile vamale…

Serviciul Vamal: în posturile vamale interne de control nu a fost și nu este înregistrat flux de mijloace de transport – FOTO

După ce pe rețele de socializare au fost publicate mi multe imagini cu presupusele cozi formate la ieșirea din regiunea transnistreană, reprezentanții Serviciul Vamal al R. Moldova au oferit câteva precizări referitor la situația de la posturile vamale interne de control, controlate de către autoritățile R. Moldova.

Potrivit reprezentaților Serviciului Vamal, în posturile vamale interne de control nu a fost și nu este înregistrat flux de mijloace de transport.

„Astăzi, 26 aprilie curent, în posturile vamale interne de control: 2210: Sănătăuca pod (PVIC), 2220: Rezina pod (PVIC), 2230: Molovata (PVIC), 2240: Criuleni 14, 18 (PVIC),  2250: Vadul lui Voda (PVIC), 2260: Gura Bâcului (PVIC), 2270: Hîrbovăț (PVIC), 2280: Hagimus (PVIC) și 2290: Răscăieți (PVIC), nu a fost și nu este înregistrat flux de mijloace de transport”, menționează reprezentanții Serviciului Vamal. 

Totodată, Serviciul Vamal al R. Moldova a publicat și câteva fotografii cu situația reală din posturile vamale interne de control și a recomandat tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

Marți dimineața, 26 aprilie, pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe imagini care arată cozi de mașini la ieșirea din regiunea transnistreană. Portalul Zona de Securitate.md a scris că s-au format cozi la toate punctele de pe tronsonul liniei administrative.

„Prima Sursă” – canal oficial de Telegram lansat de Guvern la sfârșitul lunii februarie. Pe acest canal autoritățile informează rapid despre cele mai importante decizii din R. Moldova și dezmint falsurile și manipulările.