Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Şeful secţiei internare al Spitalului…

Şeful secţiei internare al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, diagnosticat cu noul coronavirus

sursa: spital.sf.treime.md

Şeful Secţiei Internare al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” a fost diagnosticat cu COVID-19. Potrivit Cristinei Stratulat, consilierul în comunicare a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), starea medicului este satisfăcătoare. Totodată, aceasta susține că spitalul activează în regim normal.

Potrivit Cristinei Stratulat nu se cunoaște sursa de infectare a medicului cu noul coronavirus. Totodată aceasta susține că toți cei care au intrat în contact cu șeful secției de internare au fost testați negativ la Covid-19, inclusiv membrii familiei.

Potrivit consilierului în comunicare, deocamdată, secția nu va intra în carantină, iar spitalul activează în regim normal.

Potrivit comunicatului de presă a MSMP, la ziua de azi, 4 aprilie, sunt înregistrate 148 de cazuri de infectare a lucrătorilor medicali, dintre care: 31 cazuri la Ștefan Vodă, 50 cazuri – Soroca, 8 cazuri – Spitalul de psihiatrie, 8 cazuri – instituții medicale private, farmacii – 2 cazuri, celelalte cazuri sunt înregistrate în cadrul instituțiilor medicale municipale și raionale.

În comunicat se arată că doar în 30 cazuri, infecția cu COVID-19 este asociată cu prestarea asistenței medicale.