Principală  —  IMPORTANTE   —   Se înscrie Dodon în cursa…

Se înscrie Dodon în cursa prezidențialelor? Un grup de inițiativă condus de Vlad Bătrîncea va cere înregistrare pentru susținerea unui candidat

Partidul Socialiștilor a trimis un anunț de presă în care se lasă loc de mai multe interpretări. Socialiștii anunță despre faptul că astăzi, „la ora 13, grupul de inițiativă privind înregistrarea candidatului la alegerile prezidențiale din noiembrie condus de Vlad Batrîncea va depune actele la Comisia Electorala Centrală. La eveniment va participa și candidatul pentru cursa prezidențială”.

Din anunț nu este clar dacă acest grup de inițiativă va fi al PSRM și nici numele candidatului pe care urmează să-l susțină.

Anterior, Igor Dodon, liderul neformal al socialiștilor declara că nu a luat o decizie dacă va mai candida pentru un nou mandat și că o decizie va fi luată la început de septembrie.

Dodon mai spune că ar prefera, în caz că se va decide, să fie înaintat din partea mai multor partide și reprezentanți ai societății civile pentru a fi un „candidat al poporului”, după cum s-a exprimat.

De menționat că încă de ieri un post de televiziune apropiat socialiștilor, deținut de Igor Chaika, partenerul de afaceri al fratelui președintelui, anunța că astăzi, 9 septembrie, Igor Dodon va participa la o ediție specială. Una din temele emisiunii este menționată expres: „Va participa sau nu Igor Dodon într-o nouă cursă pentru funcția prezidențială?”