Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   S-a dat startul ședinței de…

S-a dat startul ședinței de judecată în care este vizat Donald Trump

Astăzi, 15 aprilie, începe ședința de judecată a lui Donald Trump într-un tribunal din New York, care va deveni primul fost președinte american care va fi judecat într-un dosar penal. El este acuzat că și-a falsificat înregistrările comerciale pentru a ascunde o plată de bani făcută lui Stormy Daniels, un fost star de film pentru adulți, cu puțin timp înainte de alegerile din 2016, transmite BBC.

Domnul Trump, fostul președinte american, riscă până la patru ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, dar ar putea evita închisoarea și, în schimb, ar putea fi amendat. El a pledat nevinovat.
Procesul lui Trump va avea loc pe fundalul campaniei sale prezidențiale și ar putea în cele din urmă să-l vadă pe presupusul candidat republican devenind un infractor condamnat cu câteva luni înainte ca alegătorii să se prezinte la urne în noiembrie.

În total, fostul președinte este acuzat de 34 de infracțiuni de falsificare a înregistrărilor comerciale de gradul I. Pentru a ajunge la un verdict, toți cei 12 jurați trebuie să cadă de acord dacă domnul Trump este vinovat sau nu de o anumită acuzație.