Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ruslan Codreanu: „Primarul vrea să…

Ruslan Codreanu: „Primarul vrea să aducă autobuze direct din Belarus, gata pe roți, în datorii”

Foto: oficial.md

Fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, se arată nedumerit de decizia Primăriei Chișinău de a procura, în credit, 100 de autobuze noi din Belarus pentru renovarea Parcului Urban de Autobuze. În acest sens, fostul edil pune sub semnul întrebării și asamblarea unităților de transport la Chișinău în contextul în care „primarul vrea să aducă autobuze direct din Belarus, gata pe roți”.

„Prețul unei unități este de circa 120 mii de euro acum, nu se știe însă cât ne va costa peste câțiva ani. A mai fost unul care ne-a băgat în credite până în 2042. A doua întrebare care mi-a apărut este despre asamblarea autobuzelor. Ce înseamnă asamblarea autobuzelor, dacă după cum am înțeles eu autobuzele sunt gata să vină? Ce fel de asamblare e asta? Or, noi ne ascundem după cuvântul asamblare pentru a aduce autobuze pe roți, care după cum a spus domnul primar – au și semnalizator când dă în spate”, a declarat Ruslan Codreanu.

În această ordine de idei, ex-primarul interimar a îndemnat consilierii municipali să citească atent documentele din proiectul de decizie înaintat de Ion Ceban aleșilor locali.

„Sper că unele fracțiuni din Consiulul Municipal Chișinău vor citi mai atent și cel puțin vor face declarații ca să aflăm care este rata dobânzii, pe câți ani este creditul, că este 4,3% rata dobânzii, sau poate mai mult”, a conchis Codreanu.

Primăria municipiului Chișinău planifică să procure în acest an 100 de autobuze noi pentru renovarea Parcului Urban de Autobuze. Potrivit primarului de Chișinău, Ion Ceban, mijloacele de transport urmează a fi procurate din Belarus, la prețul de 120 de mii de euro bucata.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze dispune de 143 de unități de transport care circulă pe 23 de rute urbane și suburbane.