Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia și Belarus au fost…

Rusia și Belarus au fost excluse din toate competițiile de hochei pe gheață

Ice Hockey World Championship 2021. Match between Russia and Belarus at the Olympic Sports Center stadium. Russian national team player Anton Burdasov (left) and Belarus national team player Ilya Shinkevich (right) during a match.

Echipele naționale ale Rusiei și Belarusului au fost suspendate de la toate turneele internaționale de hochei, din cauza invaziei militare a Ucrainei.

Acest lucru a fost raportat de către site-ul oficial al Federației Internaționale de Hochei pe Gheață.

Astfel, Rusia nu va juca Cupa Mondială din 2022, desfășurată în Finlanda, va rata Campionatul Mondial de juniori, Campionatul mondial de tineret feminin, precum și Campionatul Mondial de tineret amânat, care urmează să aibă loc în august.

De asemenea, Rusia a fost lipsită de dreptul de a găzdui Campionatele Mondiale de juniori din 2023, care trebuia să înceapă la sfârșitul lunii decembrie la Novosibirsk și Omsk.

Ieri, 28 februarie, FIFA și UEFA au decis excluderea Rusiei din toate competițiile fotbalistice, inclusiv de la Campionatul Mondial. Forul european a rupt și contractul cu Gazprom, se menționează în comunicate de presă al forurilor european și mondial.