Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Alegeri locale 2020: Președintele…

România: Alegeri locale 2020: Președintele și-a exprimat dreptul la vot

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene. Preşedintele Klaus Iohannis și-a exprimat dreptul la vot. Acesta a declarat că este foarte important ca cetăţenii să meargă duminică la vot şi să-i aleagă pe candidaţii care pot face ceva pentru comunităţile lor, notează Agerpres.

„Este o zi foarte importantă astăzi – ziua votului pentru alegeri locale. Azi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile judeţelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte, foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru, iar astăzi, când alegem pe cei care conduc comunităţile în care trăim, este foarte important să ne uităm bine la candidaţi şi să-i alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim, fiindcă până la urmă de ei depinde cum arată spitalul, cum funcţionează, cum arată şcoala, dacă drumurile sunt întreţinute, dacă parcurile sunt bine întreţinute, dacă traficul este dirijat aşa cum trebuie. Vă invit pe toţi: Mergeţi la vot!”, a spus Iohannis, duminică, după ce şi-a exprimat opţiunea de vot 

La Alegerile locale 2020, care au loc astăzi, 27 septembrie, românii vor merge la urne pentru a-i vota pe cei care vor conduce administrația  din localitățile în care locuiesc. Cele aproximativ 18.800 de secţii de votare organizate în ţară pentru alegerile locale s-au deschis la ora 7.00.

Cetăţenii îşi pot exercita dreptul de a alege în 18.794 de secţii de votare organizate la nivel naţional, dintre care peste 1.200 în Capitală, cele mai multe în sectoarele 3 şi 6.

Procesul de votare se va încheia la ora 21,00, când vor fi anunţate exit-poll-urile.

Pandemia de COVID-19 a determinat noi reguli de desfăşurare a votului de duminică, pentru prima dată românii fiind nevoiţi să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.