Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Roger Federer a jucat ultimul…

Roger Federer a jucat ultimul meci al carierei sale, alături de Rafael Nadal

Roger Federer spune că retragerea sa din tenis s-a întâmplat exact așa cum „spera”, după ce a jucat ultimul său meci competițional. Federer a intrat pe teren pentru ultima oară alături de Rafael Nadal la Laver Cup, pierzând la limită în fața lui Jack Sock și Frances Tiafoe în trei seturi. Cu toate acestea, a fost o seară de sărbătoare pentru legenda elvețiană, care și-a luat rămas bun de la tenis, scrie Eurosport.

Roger Federer spune că s-a retras exact așa cum a „sperat”, calificându-și cariera în tenis drept o „călătorie perfectă”.

Federer s-a retras emoționat din acest sport după ce a jucat un ultim meci de dublu cu marele său rival și prieten Rafael Nadal la Laver Cup. Perechea a pierdut la limită, 4-6 7-6(2) 11-9 în fața lui Jack Sock și Frances Tiafoe, spre dezamăgirea publicului, notează sursa citată.

Cu toate acestea, a fost o seară de sărbătoare pentru Federer, dându-i lacrimile la câteva secunde după încheierea meciului.

„Este uimitor”, a spus Federer. „Nu am vrut să mă simt singur acolo. M-am simțit singur pentru o secundă când mi-au spus să ies, dar să îmi iau rămas bun în echipă, am simțit întotdeauna că sunt un jucător de echipă în sufletul meu. La simplu nu prea faci mare lucru, dar am avut o echipă care a călătorit cu mine în jurul lumii. A fost uimitor pentru ei. Așa că le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la funcționarea ei timp de atâția ani”, a mai afirmat tenismenul.

Federer este considerat unul dintre cele mai mari staruri sportive din toate timpurile, după ce a câștigat 20 de Grand Slam-uri și a doborât mai multe recorduri în cei 24 de ani de carieră.

Alături de Nadal și Novak Djokovic, ei au dus sportul pe noi culmi, ceea ce legenda elvețiană spune că nu a crezut niciodată că se va întâmpla.

În cariera sa de 25 de ani, Roger Federer a jucat 1 526 de meciuri la simplu şi 223 la dublu, fără să abandoneze vreun joc.

Marele campion elvețian a fost lider ATP timp de 310 săptămâni, dintre care 237 au fost consecutive (2 februarie 2004 – 18 august 2008). 

Roger Federer are în palmares 20 de trofee de Grand Slam: 6 Australian Open, 1 French Open, 8 Wimbledon şi 5 US Open.

Cel poreclit „Swiss Maestro” a obţinut 1.251 de victorii în circuitul ATP, fiind depăşit doar de Jimmy Connors (1.274).

Roger Federer a câştigat 103 trofee la simplu şi 8 la dublu în circuitul ATP, dar şi de şase ori Turneul Campionilor. 

În cariera sa de 25 de ani, Roger Federer a obţinut premii totale de 130.594.339 dolari.