Principală  —  IMPORTANTE   —   Renato Usatîi: Igor Dodon pregătește…

Renato Usatîi: Igor Dodon pregătește un scenariu capcană pentru Maia Sandu – Ion Chicu își va da dea demisia și PSRM va susține un nou guvern propus de Sandu

Liderul Partidului Nostru spune că Igor Dodon pregătește un scenariu capcană pentru președinta aleasă Maia Sandu. Renato Usatîi spune că în timpul apropiat premierul Ion Chicu își va da demisia, iar Dodon și PSRM va susține un Guvern propus de Maia Sandu. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

„Pe mine mă interesează Chicu, în curând demisionează, iar doamnei Sandu i se va pune condiția să-și prezinte guvernul și PSRM îl va susține și il va vota. Este o capcană pentru Maia Sandu. Asta pentru că tot ce se va întâmpla în următoarele 3 luni să fie pus pe capul lui Maia Sandu și astfel să-i distrugă din rating”, spune Usatîi care nu a dorit să spună cine ar putea să o condiționeze pe președinta aleasă.

Primarul de la Bălți afirmă că în ultima perioadă, Igor Dodon încearcă să caute dialog la un partener din occident și crede că Maia Sandu nu va accepta.

„Dar poate va veni cu specialiști buni și va accepta, dar poate se bucură că va avea susținerea și va veni cu un guvern, nu știu”, a mai adăugat Usatîi.

Fostul candidat la funcția de președinte spune că în sânul PSRM ar fi mai multe disensiuni care vor ieși în curând la iveală. Usatîi spune că socialiștii sunt împărțiți în 3 grupări. Una este în jurul primarului capitalei, Ion Ceban, cea de-a doua în jurul liderului fracțiunii PSRM, Vlad Bătrîncea, iar cea de-a treia, a lui Igor Dodon. Iar toate aceste 3 grupuri primesc finanțare separat de la Moscova.

Renato Usatîi mai spune că Igor Dodon nu mai este acceptat de Putin de mai mult timp, iar liderul de la Kremlin este informat doar prin notițe despre ce se mai întâmplă la Chișinău. Cu toate acestea, Igor Dodon a primit tot suportul Moscovei și nu a putut câștiga alegerile, mai spune Usatîi.

„Igor Dodon este persoana de buzunar al unor persoane din Federația Rusă. Putin nu are comunicare și de mult timp, sunt câțiva bețivani din FSB care dau informații și citește din rapoarte”, a mai spus Usatîi.

Usatîi spune că Ilan Șor se folosește de alianța neformală cu Igor Dodon și că în scurt timp „îl va peni” pe liderul PSRM.