Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Reacția CFM după ce ZdG…

Reacția CFM după ce ZdG a scris despre „Cum au câștigat rușii dreptul de a diagnostica vagoanele CFM. Licitație cu acuzații și o contestație”

După ce ZdG a descris modul cum o firmă fondată de un cetățean rus a câștigat o licitație organizată de Calea Ferată din Moldova (CFM) pentru a diagnostica vagoane marfare, întreprinderea de stat a venit cu o reacție. Reprezentații CFM susțin că firma desemnată câștigătoare a fost selectată respectând legea achizițiilor și în conformitate cu principiul celui mai bun preț. 

Î.S. ”Calea Ferată din Moldova”, ca reacție la articolul publicat de Ziarul de Gardă, vine cu mai multe precizări. CFM susține că firma care a câștigat primul lot pentru a diagnostica vagoanele marfare, „Centrul pentru Testare Nondistructivă” SRL, este înregistrată în Registrul de Stat a Persoanelor Juridice din Republica Moldova în 2018, și are experiență considerabilă de activitate în Republica Moldova în domeniul de diagnosticare a vagoanelor confirmat, iar oferta depusă de ea a fost cea mai mică. În prezent, firma fondată de cetățeanul rus Nikita Bitiutskii își îndeplinește obligațiile contractuale.

Cum au câștigat rușii dreptul de a diagnostica vagoanele CFM. Licitație cu acuzații și o contestație: „Când a venit refuzul de la ANSC, am rămas șocată”

Mai jos puteți citi reacția completă a CFM la articolul publicat de ZdG.