Principală  —  RECOMANDAT   —   Răul pierde: Volodimir Zelenski i-a…

Răul pierde: Volodimir Zelenski i-a felicitat pe ucraineni cu prilejul Crăciunului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat ucrainenilor în seara zilei de 24 decembrie. El a felicitat țara de Crăciun, scrie publicația Vechirniy Kyiv.

„Răul pierde. Astăzi este scopul nostru comun, visul nostru comun și de aceea astăzi este rugăciunea noastră comună. Pentru libertatea noastră. Pentru victoria noastră. Pentru Ucraina noastră”, a spus șeful statului.

Zelensky a remarcat că Crăciunul în vremuri de război, este un Crăciun diferit, care are o stare, un context și o alură diferită.

„Și o cină în familie nu este la fel ca de obicei. Pentru că nu toți suntem acasă. Și nu toată lumea are o casă. Și a devenit mult mai important nu ce fel de mâncare este pe masă, dar ce oameni sunt la masă. Și cât de prețios e când aceștia sunt în preajmă. Și cât de important este ca cei care nu sunt acum alături, pentru că apără Ucraina, să poată fi contactați. Cât de fericit ești când vezi „păsări” pe ecranul telefonului, asta însemnând că mesajul a fost transmis și citit. Cât de important este să obții un răspuns la mesajul tău! Cum s-au schimbat darurile, valorile, tradițiile noastre. Cât de important este astăzi nu atât felul în care ne decorăm casele, cât modul în care ne protejăm casele și le curățim de „gunoi”, măturând inamicul din casele noastre. Cât de fericiți suntem când observăm zorii de ziua cer și nu vedem rachete inamice”, a declarat președintele.

Șeful statului și-a înregistrat discursul festiv în Lavra Kiev-Pechersk, care rămâne o sursă de speranță pentru oameni.