Principală  —  Ştiri   —   Programul evenimentelor pentru Ziua Limbii…

Programul evenimentelor pentru Ziua Limbii Române, anunțat de Primăria Chișinău

Arhivă

Pe 31 august, când sărbătorim Ziua Limbii Române, în capitală vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Primăria Municipiului Chişinău. Printre artiștii care vor ieși pe scenă, sunt menționați Cătălin Josan, Brio Sonores, Tania Cerga, Vitalie și Cătălin Advahov și alții.

 În dimineața zilei, începând cu ora 09:00, vor avea loc depuneri de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu, din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” și pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan ce Mare și Sfânt”;

La ora 16:00, pe strada pietonală „Eugen Doga” va avea loc programul de lectură publică pentru copii „Cărțile prind viață”, urmat de un concurs de recitare a poeziilor la ora 17:00.

De la ora 19:00, va începe spectacolul muzical „În aceeași limbă”, unde vor evolua mai mulți artiști acompaniați de orchestra simfonică dirijată de maestrul Dumitru Cârciumaru. Programul muzical va fi îmbinat cu un recital de poezie în lectura lui Nicolae Jelescu.

Festivitatea va culmina cu un recital susținut de Cristofor Aldea Teodorovici Orchestra.

Pe 31 august, în Republica Moldova, dar și în România este sărbătorită Ziua Limbii Române. În acest an, se împlinesc 34 de ani de când pe teritoriul fostei RSSM, Sovietul Suprem al fostei republici sovietice a votat instituirea limbii române ca limbă de stat și revenirea la grafia latină.