Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura Generală anunță că nu…

Procuratura Generală anunță că nu are temei de verificare a averii socialistului Corneliu Furculiță: ANI a constatat „lipsa bănuielii rezonabile privind încălcarea regimului juridic”

Procuratura Generală anunță că nu are temeiuri de a verifica averea deputatului și liderului fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță. Asta deoarece, anterior, ANI ar fi informat „despre emiterea Procesului-verbal de refuz în inițierea controlului averii și al intereselor personale în privința deputatului Corneliu Furculiță, din lipsa bănuielii rezonabile privind încălcarea regimului juridic”. Oficial, Agenția Națională de Integritate nu a comunicat public despre acest dosar.

Într-un comunicat al Procuraturii Generale se spune că „în lipsa încălcărilor constatate de ANI, care este unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor, Procuratura Generală nu are temeiuri de a iniția vreo investigație în acest sens”.

Sesizarea în adresa lui Corneliu Furculiță a fost depusă anterior de deputata PAS, Veronica Roșca. Legislatoarea s-a bazat în plângerea sa pe o investigație realizată de Ziarul de Gardă.

ZdG a constatat că familia Furculiță deține o casă impunătoare construită în orășelul Durlești, o suburbie a municipiului Chișinău. Imobilul a fost edificat pe două terenuri, declarate de către deputat până în 2018, atunci când a decis să le doneze. Casa nu se regăsește în declarația de avere și interese personale a deputatului din ultimii ani, deși anterior, până în 2017, politicianul o indica drept „construcție nefinisată”. 

Chiar dacă l-am surprins atât pe deputat, cât și pe soția sa, la casa din Durlești, iar vecinii susțin că familia Furculiță locuiește aici de mai bine de un an, președintele fracțiunii socialiștilor din Legislativ susține că doar a venit să verifice ca totul „să fie în regulă”, și că, de fapt, nu locuiește aici „de bază”.