Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura a pornit dosar penal…

Procuratura a pornit dosar penal pentru act terorist săvârșit prin omorul mai multor persoane, după ce persoana ce a împușcat la Aeroportul Chișinău a fost reținută

UPDATE: Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.

Procuratura a pornit dosar penal în baza art.278 alin.4 Cod penal – Actul terorist săvârșit prin omorul mai multor persoane. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță că atacatorul a fost capturat de BPDS FULGER. Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău.

Știrea inițială:

Au fost înregistrate două victime după ce un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul R. Moldova, a folosit arma de foc la Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Conform unor informații neconfirmate oficial, bărbatul care a efectuat împușcăturile ar fi cetățean rus.

„Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația (…).

Brigada de poliție cu destinație specială FULGER este în plină acțiune. Încercăm capturarea agresorului care până în prezent a făcut deja 2 victime. La acest moment activitatea comercială și zborurile la acest moment au fost întrerupte. Revenim cu amănunte”, se spune într-un comunicat al MAI.

Mai multe împușcături au fost auzite vineri, în jurul orei 17:00, la Aeroportul Internațional Chișinău. Conform unor informații ale ZdG, focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia. La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe. Oamenii care lucrează la Aeroport au fost evacuați din clădire.