Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procuratura a clasat procesul penal…

Procuratura a clasat procesul penal în privința lui Marc Tkaciuk, învinuit de evaziune fiscală

diez.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a dispus scoaterea lui Marc Tkaciuk de sub urmărire penală și clasarea procesului penal în care acesta era vizat.

Respectiva cauză penală a fost pornită de Procuratura Anticorupție pe 21 septembrie 2017, pe faptul pretinselor acțiuni de evaziune fiscală, comise de către factori de decizie ai Școlii Antropologice.

În aceiași zi, dosarul a fost expediat pentru investigare, conform competenței, la PCCOCS, care a efectuat actiuni de urmărire penală ce nu impuneau implicarea unor persoane concrete. Acum trei luni, Marc Tkaciuk a fost recunoscut în calitate de bănuit și audiat, ultimul negând bănuiala. 

,,Rezultatele obținute ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală au permis concluzionarea lipsei faptului infracțiunii”, anunță Procuratura Generală.

Potrivit legislației, decizia Procuraturii poate fi contestată în ordine ierarhică, iar ulterior, la judecătorul de instrucție.

Mark Tkaciuk a fost consilierul prezidențial a lui Vladimir Voronin. Acesta s-a retras din politică pe 12 septembrie 2014, după ce în luna mai a aceluiași an și-a depus mandatul de deputat. 

La 1 august 2019, Mark Tkaciuk împreună cu fostul comunist Iurie Munteanu au fondat Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic.