Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Prima doamnă a Ucrainei, diagnosticată…

Prima doamnă a Ucrainei, diagnosticată cu COVID-19: Nu se cunoaște unde s-a infectat

Prima Doamnă a Ucrainei, Elena Zelenski, a fost testată pozitiv cu COVID-19. Serviciului de presă al președinției a anunțat că soția șefului statului ucrainean se simte bine și nu are simptome ale bolii. În prezent, Elena Zelenski se tratează la domiciliu, fiind izolată de ceilalți membri ai familiei.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, împreună cu copiii, a trecut testul pentru COVID-19, rezultatele lor fiind negative.

Serviciului de presă al președinției din statul vecin mai menționează că în timpul ședințelor de lucru și acasă, Prima Doamnă a respectat constant regulile de carantină și recomandările Ministerului Sănătății, precum și, în conformitate cu cerințele protocolului de securitate, a efectuat testate în mod regulat pentru COVID-19. Rezultatele unui test preliminar efectuat la începutul lunii iunie a fost negativ.

Unde și când s-ar fi putut produce infecția este încă necunoscut, o anchetă epidemiologică este în curs de desfășurare. Toate persoanele care au contact au fost imediat informate despre riscul potențial de infecție”, se menționează în comunicatul serviciului de presă.