Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Italiei a felicitat-o pe…

Președintele Italiei a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria pe care a obținut-o la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie.

Mesajul de felicitare semnat de Sergio Mattarella a fost postat pe site-ul Ambasadei Italiei în R. Moldova.

Alegerea dumneavoastră la Președinția R. Moldova îmi oferă plăcuta ocazie de a vă transmite sincere felicitări și să vă urez mult succes în desfășurarea înaltei funcții care v-a fost încredințată de poporul moldovean.

Sper din tot sufletul că relațiile excelente între țările noastre să se consolideze și mai mult în toate domeniile de interes comun. La consolidarea constantă a relațiilor de prietenie contribuie, în mod special, cetățenii moldoveni stabiliți în Italia, ce constituie una din cele mai numeroase comunități moldovenești peste hotare și ce sunt capabili să se integreze pe deplin din punct de vedere cultural, social și economic în societatea noastră, rămânând, în același timp, legați de propriile origini.

Aș dori să vă confirm, de asemenea, că Roma vă susține în continuare eforturile Chișinăului în parcursul său de apropiere la Uniunea Europeană, oferindu-i cea mai amplă colaborare posibilă în reformele pe care R. Moldova va trebui să le implementeze în următorii ani. În acest spirit, vă rog să acceptați, doamnă președintă aleasă, cele mai sincere urări de bine din partea Republicii Italiene
”.

După afișarea rezultatelor preliminare finale, mai mulți oficiali internaționali, printre care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, președinta Elveției, Simonetta Sommaruga, Patriarhul Kirill al Federației Ruse și președintele Federației Ruse, preşedintele nerecunoscut și contestat al Belarusului, Alexandr Lukaşenko, Vladimir Putin, au felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din R. Moldova.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 15 noiembrie, urmând să fie prima femeie președinte a R. Moldova.

Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25%.

Sursa foto: The Italian Times