Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Președinta Maia Sandu i-a înmânat…

Președinta Maia Sandu i-a înmânat violonistei Alexandra Conunova titlul onorific de ,,Artist al Poporului”

Foto: Președinția R. Moldova/ Facebook

Vineri, 26 aprilie, șefa statului i-a înmânat titlul onorific de ,,Artist al Poporului” violonistei Alexandra Conunova, anunță Președinția într-un comunicat. Ceremonia de înmânare a distincției s-a desfășurat pe scena Sălii cu Orgă din Chișinău.

„Este un titlu binemeritat, Alexandra este nu doar o mare artistă a poporului nostru, ea este admirată și dincolo de hotarele țării noastre”, a menționat Maia Sandu. 

Șefa statului i-a mulțumit artistei, din numele spectatorilor, pentru talentul său, dar și pentru că sprijină tinerele talente din țara noastră prin fundația sa, „Arta Vie”.

„Este esențial pentru copiii noștri să aibă modele adevărate, să înțeleagă că, în afară de talent, marile scene ale lumii și ale vieții pot fi cucerite prin caracter, dedicație și multă, foarte multă muncă”, a subliniat președinta Maia Sandu.

Potrivit comunicatului, șefa statului a mai punctat că Alexandra Conunova este cu adevărat „o minunată ambasadoare muzicală a țării noastre, așa cum sunt și mulți alți artiști din țara noastră care, prin talentul lor, deja ne integrează în marea cultură europeană”. 

Violonista Alexandra Conunova a început să studieze vioara de la șase ani cu profesoara Galina Buinovschi la Liceul de Muzică „C.Porumbescu” de la Chișinău, continuând studiile cu profesorul Krzysztof Wegrzyn la Universitatea de Muzică de la Hanovra, potrivit societății muzicale din România.

După cum scrie sursa citată, Alexandra Conunova a obținut numeroase premii de-a lungul carierei sale solistice la Concursul Internațional „George Enescu”, Concursul Internațional al Violoniștilor „Tibor Varga”, Concursul Internațional al Violoniștilor „Ion Voicu” sau Concursul de Vioară „Joseph Joachim”, de la Hanovra.