Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ședința Guvernului: Remanieri de…

VIDEO Ședința Guvernului: Remanieri de cadre, proiecte pentru transpunerea reglementărilor europene în cadrul normativ național și dezvoltarea industriilor creative

Foto: Facebook/ Guvernul Republicii Moldova

Miniștrii se întrunesc miercuri, 13 martie, în ședință. Membrii Executivului au examinat 20 de subiecte, printre care proiectul de hotărâre pentru modificarea denumirii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în Ministerul Afacerilor Externe și reglementările ulterioare.

Guvernul Recean a aprobat Regulamentul de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la operațiunile aeriene, elaborat de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) în comun cu Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), pentru transpunerea reglementărilor europene în cadrul normativ național.

Totodată, a fost votat Programului național de dezvoltare a industriilor creative „Moldova creativă” pentru anii 2024-2027.

UPDATE 10:05 Executivul a aprobat mai multe remanieri de cadre. Mihai Lupașcu a fost eliberat din funcția de secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED). Cătălina Plinschi a fost susținută prin votul miniștrilor în funcția de secretar de stat al MDED. În continuare, Mihai Lupașcu va ocupa fotoliul de director în cadrul Agenției Naționale pentru Securitate Cibernetică.